6764.jpg

Tarvikkeet fimomassaa, mannaryynejä, perunajauhoja ja kakkuvuoka.

Tiikerikakkua varten sekoitetaan eri värisistä massoista sopivan sävyiset taikinat - perustaikina sekä suklainen - ja lisätään taikinanpalasiin mannaryynejä, jotta kakkuviipaleet eivät paiston jälkeen näyttäisi niin tasaisen "massaisilta" eli rikotaan vähän rakennetta.

Sitten kakkuvuoka tupsutellaan perunajauholla ja vuokaan painellaan ensin kerros perustaikinaa, sitten suklaista ja taas perustaikinaa päälle, ihan vapaamuotoisesti eli yritetään saada sitä raitaa aaltoilemaan niin kuin oikeassakin tiikerikakussa :). Sitten massakakku irti vuoasta (on ainoa hankalahko osuus) ja kakut uuniin.

Ja viipalointi heti uunista pois ottamisen jälkeen vielä kuumana. Ennen kuin kakut menevät uuniin, niitä vielä ehostetaan "paistuneen/kypsän" näköisiksi kuivapastelliliidusta raastetulla värijauheella, jota tupsutellaan
kakun pintaan pienellä siveltimellä - ja kakun pohjaan tummempaa väriä, kun sehän on 1:1-elämässä vaarassa aina palaa vähän turhankin mustaksi ;).

Vinkki saatu nuket-listalta